T. ontvangt juryprijs op Festival de la Fiction TV La Rochelle

2015-09-14
T. ontvangt juryprijs op Festival de la Fiction TV La Rochelle
De reeks T., sinds gisteren elke zondagavond te zien op één, kreeg afgelopen weekend de Prix Spécial du jury pour la fiction étrangère, op het jaarlijkse Festival de la Fiction TV in La Rochelle. T., een productie van Skyline Entertainment met Koen De Bouw in de titelrol, liet daarmee 10 andere internationale prestigereeksen achter zich.

Zaterdagavond werden tijdens de slotceremonie van het festival prijzen uitgereikt in verschillende categorieën. In de categorie ‘Fiction Etrangère’ was T. één van de elf genomineerden uit landen als Noorwegen, Duitsland, Canada en Denemarken. Ook de Vlaamse reeks Altijd Prijs (Eyeworks – VTM) was in dezelfde categorie genomineerd. De internationale jury, samengesteld uit een aantal scenaristen, showrunners, acteurs en regisseurs, koos T. als winnaar van de Prix Spécial du jury. De serie kwam daarmee op de tweede plaats, net na No Offence, een Britse crimi-reeks van de bekende scenarist Paul Abbott, die de internationale competitie won.

Het Festival de la Fiction TV in La Rochelle is op 17 jaar tijd uitgegroeid tot één van de meest belangrijke televisiefestivals in Europa. Nooit eerder won een Vlaamse productie een prijs in La Rochelle.

Het programma

In de gloednieuwe misdaadreeks T. kruipt Koen De Bouw in de huid van Jasper Teerlinck, een eigenzinnige maar briljante professor criminologie die zich ontpopt tot meester-speurder bij de Federale Gerechtelijke Politie. T. loopt dertien weken lang op één. De eerste aflevering haalde gisterenavond meer dan 1 miljoen kijkers. In de hoofdrollen spelen Koen De Bouw, Ella Leyers, Herwig Ilegems, Bart Hollanders, Tanja Oostvogels, Goele Derick en Carry Goossens.

De reeks werd bedacht en geschreven door Paul Piedfort (Aspe, De Hel van Tanger). Verder bestaat het creatieve team uit regisseur Indra Siera (Oud België, Zone Stad) en producent Eric Wirix. De regie was verder in handen van Tim Mielants (Code 37, Cordon) en Gijs Polspoel (Spitsbroers, Red Sonja). 

"U wil investeren via Tax Shelter in deze fantastische reeks ? Voor meer informatie kan u terecht op Gardner and Domm"